Irak’ta ABD konvoyuna saldırı

Irak’ta ABD öncülüğündeki koalisyona ait bir askeri konvoya bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Irak medyasının güvenlik kaynaklarından aktardığı bilgiye göre, Irak’ın güneyindeki Basa kasabası yakınında uluslararası koalisyon güçlerine ait bir askeri konvoyda patlama meydana geldi.

Kaynaklar, Nasıriye’nin batısında yer alan kasabanın yakınındaki karayolu üzerinde koalisyona ait bir lojistik destek konvoyunun el yapımı patlayıcıyla hedef alındığı bilgisini paylaştı.

Konvoyda bulunan bir askeri aracın yandığı, olayda ölen ya da yaralananların olmadığını aktarıldı.

Uluslararası koalisyon konvoyuna saldırılar arttı

Önceki gün de Bağdat’ın kuzeyindeki Taci bölgesinde koalisyon güçlerine bağlı konvoyun geçişi sırasında yola yerleştirilen patlayıcı infilak etmişti.

Saldırı sonucu araçlardan birinde bulunan konteynerin alev aldığı belirtilmişti.

Bağdat’ın Taci bölgesinde ABD askeri üssü bulunuyor.

Saldırıları İran’a yakın milisler mi düzenliyor?

Ülkenin güneyinde daha önce de iki kez koalisyon güçlerine bağlı yük araçlarına saldırı düzenlenerek bu araçlar ateşe verilmişti.

Irak’ta son dönemde koalisyon güçlerine yönelik dikkati çeken saldırıların arkasında kimlerin olduğu açıklanmasa da İran’a yakın silahlı milis yapıların bu tür eylemlere giriştiği iddia ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous Article

Suriye'de ABD ve YPG'den ortak askeri operasyon

Next Article

Amerika, Irak ve Suriye'den asker çekecek

Related Posts
Devamı

“Türkiye, 40 adet F-16 talep etti” iddialarına ABD Dışişleri’nden cevap: Resmileşinceye kadar yorum yapamayız

Reuters, Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 savaş uçağı almak için teklifte bulunduğunu dile getirmişti. F-16 konusuyla ilgili ABD'den açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Politika gereği, Bakanlık, önerilen savunma satışları veya transferleri Kongre'ye resmi olarak bildirilinceye kadar onaylamaz veya yorum yapmaz" ifadelerine yer verdi.