Trump, Edward Snowden’in affı konusuna ‘göz atacağını’ söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin kamu aleyhine faaliyetlerini deşifre ederek dünyada büyük yankı uyandıran eski Amerika Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) çalışanı Edward Snowden hakkında af çıkarma konusuna ‘göz atacağını’ söyledi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Trump, 2013’te ABD’ye ait hassas belgeleri ifşa ettikten sonra Hong Kong’a giden daha sonra Rusya’nın sığınma hakkı vermesiyle Moskova’da yaşamaya başlayan Snowden hakkında konuştu. Trump, basın toplantısında Snowden dosyası hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığını ancak affa karşı çıkan güçlü argümanlar duyduğunu söyledi.

Trump, meseleyle ilgileneceğini söyleyerek “Edward Snowden meselesine ciddi bir şekilde bakacağım” dedi.

2016’da Snowden hakkında af çıkması için bir imza kampanyası başlatılmış, “Snowden’a Af” kampanyası 1milyon imzaya ulaşmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous Article

Pompeo'nun Lübnan Hizbullah'ını terörist olarak nitelendiren Litvanya'ya teşekkür

Next Article

ABD ve Güney Kore ortak tatbikatına Kuzey Kore'den sert yanıt

Related Posts
Devamı

Gergin görüşmenin detayları! Erdoğan, Türkiye’nin kırmızı çizgisi konusunda Biden’e resti çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden dün akşam saatlerinde sürpriz bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ülkelerin karşılıklı çıkarlarını ilgilendiren birçok konuya değinen ikilinin 1915 olayları konusunda ise ters düştükleri öğrenildi. Biden, 1915 olaylarını 'Ermeni soykırımı' olarak tanıma yönünde bir niyeti olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bildirdi. Erdoğan ise bunun ilişkilere zarar vereceğini ve hukuki bir karşılığı olmadığını aktardı.