ABD’de iç savaş! Siyahi eylemcileri öldüren 17 yaşındaki genç “modern çağ kahramanları” arasında sayıldı!

Hakkında yazı istenen isimler arasında Kyle Rittenhouse’un yanı sıra Mahatma Gandi, Cesar Chavez, Malcolm X, George Floyd ve…
ABD'de eylemcileri öldüren 17 yaşındaki genç "modern çağ kahramanları" arasında sayıldı
Elinde tüfeğiyle eylemcilerin arasında giren Kyle Rittenhouse’un yol açtığı dehşet kameralara da yansımıştı (AP)

Hakkında yazı istenen isimler arasında Kyle Rittenhouse’un yanı sıra Mahatma Gandi, Cesar Chavez, Malcolm X, George Floyd ve Joseph Rosenbaum da yer aldı. Tepki çeken ödevi veren öğretmenle ilgili soruşturma açıldı.

ABD‘nin Wisconsin eyaletindeki Kenosha kentinde siyahi Jacob Blake’in polisin arkasından açtığı 7 kurşunla felç kalması sonrası sokağa çıkan eylemcilere tüfeğiyle karşılık veren Kyle Rittenhouse “kahraman” ilan edildi.

17 yaşındaki Rittenhouse geçen ay iki kişinin ölümü ve bir kişinin ağır yaralanmasıyla ilgili olarak “birinci derece kasıtlı cinayetten” yargılanmak üzere tutuklanmıştı.

Olayın haberini veren Fox News sunucusu Tucker Carlson ise Kenosha’da Siyahilerin Hayatı Önemlidir hareketinden göstericileri öldüren bu kişiye sahip çıkan yorumlarda bulunmuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=5V-wS-4adh8&bpctr=1600569029

Kameralara yansıyan görüntülerde Rittherhouse’un elinde tüfekle sokağa çıkması ve eylemcilere ateş açması görülürken, ırkçı ve kışkırtıcı açıklamalarıyla tanınan Carlson hadiseyle ilgili yayınında, şehirdeki şiddet ve mülke zarar verme eylemlerine bakınca bu gencin hareketinin “anlaşılabilir” olduğunu savunmuştu.

Tepki çeken bu yorumların ardından Dallas’taki bir lisede İngilizce öğretmeni Paul Ford, öğrencilerine verdiği ödevde “modern çağ kahramanı” başlığı altında saydığı isimlerle ilgili yarım sayfalık biyografi yazılmasını istedi.

Ödevin ikinci kısmında da öğrencilerden, kendilerine göre bu kişilerden hangisinin kahramanlık kavramını en iyi karşıladığını açıklamaları talep edildi.

Ailelerden birinin paylaştığı ekran görüntüsüne göre haklarında yazı istenen isimlerin Mahatma Gandi, Cesar Chavez, Malcolm X, George Floyd, Kyle Rittenhouse ve Joseph Rosenbaum olduğu anlaşıldı.

Ödevle ilgili belgede Gandi ve Malcolm X’in isimlerinin yanlış yazıldığı da görüldü.

Konu başlıklarında adı geçen George Floyd 25 Mayıs’ta polis gözaltısı sırasında nefessiz kalarak hayatını kaybederken, Rosenbaum da Siyahilerin Hayatı Önemlidir gösterileri sırasında listedeki diğer isim olan Ritthenhouse tarafından vurularak öldürülmüştü.

Hill’ın haberine göre Facebook ve Twitter’da paylaşması sonrası büyük tepkiye yol açan ödevin, gelen itirazlar üzerine geri çekildiği ve okulun bağlı olduğu bölge idaresinin özür dilediği kaydedildi.

Diğer taraftan tartışmalı ödevi veren öğretmen hakkında soruşturma açıldığı bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous Article
ABD'de göçmenlik politikaları karşıtı protestoda 50'den fazla gözaltı

ABD'de göçmenlik politikaları karşıtı protestoda 50'den fazla gözaltı

Next Article
Trump daha önce katıldığı bazı Amerikalı Yahudi kuruluşların etkinliklerinde de destek talebini dile getirmişti (Reuters)

"Kaybedersem İsrail'in başı büyük belada" diyen Trump, Amerikalı Yahudileri üstü kapalı tehdit etti

Related Posts
Devamı

Kremlin Sözcüsü Peskov’dan tüm dünyaya gözdağı: Referandumla alınan bölgelere yapılacak saldırılar, Rusya’ya yapılmış sayılacak

Ukrayna'daki 4 bölgede yapılan referandumda, bu yerlerin Rusya'ya bağlanması kararı çıktı. Rus lider Putin kararnameyi onaylarken Kremlin'de bugün imza töreni gerçekleştirilecek. Kremlin Sözcüsü Peskov ise kritik imza öncesinde yaptığı konuşmada, Rusya'ya katılan 4 bölgeye yapılan saldırıların Rusya topraklarına saldırı olarak kabul edileceğini duyurdu.