İran ABD seçimlerine müdahale iddialarını reddetti

İran’ın BM temsilciliği Sözcüsü Alirıza Miryusefi, Tahran’ın Amerika’da başkanlık seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddiaları reddetti.

İran’ın BM temsilciliği Sözcüsü Miryusefi Çarşamba günü ABD milli istihbarat şefi John Ratcliffe’in İran ve Rusya’yı Amerika’da başkanlık seçimlerine müdahale ettikleri yönündeki iddialarına gösterdiği tepkide, Tahran yönetimi Washington yönetiminin aksine başka ülkelerin seçimlerine karışmadığını ve bu seçimlere müdahale etmeye ilgi duymadığını ve sonucu konusunda da hiç bir tercihi olmadığını belirtti.

Bugün uluslararası camia Amerika yönetimi en üst düzeyde kendi seçim sonuçlarını şimdiden sorgulama çabasına şahit olduğunu kaydeden Sözcü Miryusefi, bu tür suçlamalar Amerikalı seçmenlerin seçimlerin güvenliğine yönelik itimadını zayıflatmaya yönelik bir başka senaryo olduğunu vurguladı.

İran’ın BM daimi temsilciliği Sözcüsü Miryusefi, Amerika İran karşıtı bu tür tehlikeli suçlamalarına ve iddialarına son vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Amerikalı yetkililer ilk kez başka ülkeleri bu ülkenin seçimlerine müdahale etmekle suçlamıyor. Oysa asıl ABD Başkanı Donald Trump şimdiye dek birçok kez başkanlık seçimlerine hile karıştırmakla suçlanıyor.

Amerika’da başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020’de düzenleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous Article

Amerikalılar yine İran ve Rusya’yı seçimlere karışmakla suçladı

Next Article

Nancy Pelosi: " Trump'ın Çin'deki Banka Hesabı Amerika Ulusal Güvenliği ile Alakalıdır "

Related Posts