ABD 3 İran firmanın sitesine el koydu

Amerika adalet bakanlığı dün akşam Washington’un Tahran’a karşı hasmane girişimlerinin devamında 3 İran firmasının internet sitelerine el koydu.

İRNA’nın bildirdiğine göre Amerika adalet bakanlığı Mobin International،  Sohar Fuel ” Oman Fuel firmalarının Venezuela’ya akar yakıt intikalinde rolleri vardı. 
Amerika adalet bakanlığı ayrıca İran’a uçak yedek parçaların ihracatı ile ilgili 2 İranlı ve 2 Endonezyalı kişiyi de 16 suç dosyası ile mahküm etti. 
Amerika daha önce de defalarca İranlı ve yabancı özel ve tüzel kişilere çeşitli bahanelerle yaptırım kararı aldı.
İran İslam cumhuriyeti Amerika’nın yaptırımları altında olan Venezuela’ya son aylarda 5 tanker ile toplam 1,5 milyon varil benzin ihraç etti.
İran Amerika’nın tüm tehditlerine rağmen Venezuela’ya akar yakıt göndermeyi başardı./

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous Article

ABD Genelkurmay Başkanından 'seçim süreciyle ilgimiz yok' mesajı: Anlaşmazlık olursa ordunun herhangi bir rolü olmayacak

Next Article

ABD Irak'taki asker sayısını azaltıyor

Related Posts