Pazartesi, Mayıs 6, 2024

Son Haberler

İlgili Yazılar

Pentagon, “Nintendo neslinden” askerlerinin savaşa dayanamayacağından endişeli

ABD ordusu oyun konsolları savaşına girdi.

Ukrayna’daki Rus saldırganlığı tehdidi artarken, Pentagon da “Nintendo Nesli”nden gelen asker grubunun gerçek dünyadaki savaşın zorluklarına dayanamayacak kadar yumuşak olmasından endişe ediyor.

Kara Kuvvetleri Binbaşısı Jon-Marc Thibodeau, Askeri Sağlık Sistemi’nin yayımladığı basın açıklamasında “‘Nintendo Nesli’nin asker iskeleti orduya katılış öncesindeki faaliyetlerle sertleşmemiş oluyor, bu yüzden bazıları daha kolay çöküyor” dedi.

Söz konusu açıklamada “önceki nesillere kıyasla daha hareketsiz yaşam tarzları” yüzünden temel acemi eğitimini dahi yaralanmadan tamamlayamayacak kadar kırılgan olan Z Kuşağının, yani 18 ile 25 yaş arasındakilerin özellikle risk altında olduğu belirtildi.

Fort Leonard Wood’un fizyoterapisti Kara Kuvvetleri Yüzbaşısı Lydia Blodin, “Akut kırıklar ve düşmelerden ön çapraz bağlarda yırtılmalara, kas gerilmelerine ve stres kırıklarına kadar yaralanmalar görüyoruz ve bu yaralanmaların çok büyük çoğunluğu aşırı kullanımdan kaynaklanıyor” dedi.

Bahse konu “günümüz çocukları” kinayeleri tahmin edileceği üzere internette alaya alınırken, emekli Deniz Piyadesi James Clark, Task & Purpose’taki yazısında gençliğin yüzde 71’inin uyuşturucu kullanımı, aşırı kilo ve okuldan ayrılma yüzünden Amerikan ordusunda hizmete elverişli olmamasından daha çok kaygı duyulması gerektiğini ifade etti.

Resmi bir askeri açıklamada bütün bir neslin ‘Pokemon Go’ veya çocuklar bugünlerde ne yapıyorsa onun yüzünden zayıf kemiklere sahip olmakla suçlanması gülünç olsa da bu yeni bir şey değil.

Aslına bakılırsa, eski nesillerin en genç nesle bakıp bir grup yumuşak çocuktan başka bir şey görmemesi uzun zamandır süren bir gelenek.

Ama belki de Pentagon’un içine düştüğü en uzun “sonsuz savaş” batağı, Nintendo ve tüm diğer oyun devleri arasındaki neredeyse 40 yıl öncesine, 1980’lerin başına uzanan konsol savaşı. Bu süre, Afganistan ve Vietnam savaşlarının toplamından daha uzun.

Pentagon bu çatışmada da bir taraf seçti. Nintendo nesli kemikleri kırılgan hale getirirken, Call of Duty nesli birinci şahıs nişancı (FPS) oyunları oynayarak zihinlerini sertleştirebiliyor.

ABD Deniz Kuvvetleri Araştırma Dairesi (ONR) Savaşçı Performansı Departmanı, video oyunlarının savaşçılarının algı ve bilişsel yeteneğini nasıl geliştirdiğine ilişkin verileri derliyor.

ONR’nin Savaşçı departmanından Dr. Ray Perez, bir açıklamada “Video oyunları oynayanlar bilgi işlemede daha hızlı” dedi.

10 saat video oyunu oynamak kişinin beyninin yapısını ve organizasyonunu değiştirebilir.

Bilişsel kontrolün, tepeden tırnağa dikkatin ve çevresel görsel işlemeye en çok Call of Duty ve Halo gibi birinci ve üçüncü şahıs nişancı oyunları fayda sağlıyor. Bu da Xbox ve PlayStation nesli demek oluyor.

Popüler Yazılar