Salı, Nisan 30, 2024

Son Haberler

İlgili Yazılar

Pelosi Cumhuriyetçilere seslendi: “absürtlükler sirkini durdurun”

Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Partili Başkanı Nancy Pelosi ise “absürtlükler sirkinin” koronavirüsle mücadeleye zarar verdiğini söyledi ve Cumhuriyetçilerin gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğini söyledi.

Senato’daki Demoratların lideri Chuck Schumer de Cumhuriyetçi siyasetçilerin “yalnızca Donald Trump’tan korktukları için demokrasiye olan inancı sarstığını” söyledi.

Yetkililer, Trump’ın hiçbir kanıt göstermeden kendisine verilen 2,7 milyon oyun silindiğine dair iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Seçim güvenliği yetkilileri ise Trump’ın hile iddialarını reddetti.

ABD federal seçim yetkilileri 2020 başkanlık seçiminin “bugüne kadarki en güvenli seçim” olduğunu söyledi ve ABD Başkanı Donald Trump’ın seçimde hile ve usulsüzlük yapıldığı iddialarını reddetti.

Seçimi inceleyen komite “Seçimde sayılmayan, değişiklik yapılmış veya sistemde silinmiş oy tespit edilmedi” dedi.

Bu arada anılarını yazdığı “Vaat Edilmiş Topraklar” kitabının piyasaya çıkması öncesinde CBS News’e konuşan eski Demokrat başkan Barack Obama da Trump’ın temelsiz iddialarına itiraz etmeyen Cumhuriyetçi siyasetçilerin de demokrasiye zarar verme sürecine ortak olduğunu söyledi.

Cumhuriyetçi Parti içinde az fakat artan sayıda siyasetçi, ABD’li yetkililerin Biden’a günlük istihbarat bilgileri vermesi gerektiğini söylüyor.
Trump’ın önemli destekçilerinden Lindsey Graham da, seçilmiş başkanlara göreve başlamadan önce gizli günlük istihbarat bilgilendirmesi yapılmasının bir gelenek olduğunu söyleyerek Biden’la da bu bilgilerin paylaşılması gerektiğini belirtiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar