Salı, Nisan 30, 2024

Son Haberler

İlgili Yazılar

Fauci, Trump’ın kampanya reklamının COVID-19 hakkındaki sözlerini çarpıttığını söyledi

ABD hükümetinin önde gelen bilim adamı, GOP reklamındaki yorumların, bağlamının dışında ve izinsiz olarak alındığını söylüyor.

ABD’li üst düzey hükümet bilimcisi Anthony Fauci, Donald Trump’ın yeniden seçim kampanyasında yayınlanan bir reklamın, başkanın koronavirüs salgınıyla ilgili tutumunu onaylamış gibi görünmesi için düzenlendiğini söyledi.

30 saniyelik kampanya reklamı, Fauci’nin başkanın salgına verdiği tepkiyi övdüğü kısa bir klibi eklemeden önce Trump’ın virüsle ilgili kişisel deneyimine, “Başkan Trump koronavirüsten iyileşiyor, Amerika da öyle” diyor.

“Kimsenin daha fazlasını yapabileceğini hayal edemiyorum” diyen Fauci, Trump’tan bahsettiği net izlenimi yaratıyor.

Ancak Mart ayında Fox News ile yapılan bir röportajda Fauci’nin yorumlarının tam bir klibi doktorun şunları söylediğini gösteriyor: “Neredeyse tüm zamanımı buna adıyorum. Görev gücü ile neredeyse her gün Beyaz Saray’dayım. Her gün. Bu yüzden, hiçbir koşulda herhangi birinin daha fazlasını yapabileceğini hayal edemiyorum.”

Ulusal Alerjiler ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’nün uzun süredir yöneticisi olan Fauci, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, “Yaklaşık elli yıllık kamu hizmetimde, hiçbir siyasi adayı kamuoyuna açık olarak onaylamadım” dedi.

 Fauci: “GOP kampanyası reklamında iznim olmadan bana atfedilen yorumlar, federal halk sağlığı yetkililerinin çabaları hakkında aylar önce yaptığım geniş bir açıklamadan bağlam dışı olarak çıkarıldı.” dedi.

Trump’ın klibi salgını ele aldığını savundu ve doktorun eleştirisini çürüttü.

Trump attığı bir tweet’te: “Bunlar gerçekten Dr. Fauci’nin kendi sözleri. Bazı valilere göre ‘olağanüstü’ bir iş başardık.”dedi.

Beyaz Saray’ın koronavirüs alanındaki görev gücünün önde gelen bir üyesi olan 79 yaşındaki doktor, Trump’ın hastalık veya tedaviler ve aşılarla ilgili sık sık temelsiz iddialarını açıklığa kavuşturmak veya düzeltmek için sürekli ince bir çizgide yürümek zorunda kaldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar