Salı, Nisan 30, 2024

Son Haberler

İlgili Yazılar

Putin, ABD’ye her iki ülkenin de birbirlerinin seçimlerine veya daha geniş iç işlerine karışmayacağına dair ‘garantiler’ veriyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cuma günü, Rusya ve ABD’nin birbirlerinin iç gündemlerine müdahale etmeyeceklerine dair resmi bir anlaşma hazırlamalarını ve “bilgi alanındaki olayları” önlemek için bir anlaşma imzalamalarını önerdi.

Putin, yaklaşan ABD başkanlık seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, Washington’a her iki ülkeyi de etkileyen konularda kapsamlı bir diyalog başlatma şansı sundu.

Washington ve Moskova’nın telekom teknolojisi ve diğer “yüksek teknoloji yöntemlerini” kullanarak “seçim süreçleri dahil birbirlerinin içişlerine karışmama garantilerini” değiş tokuş etmelerini önerdi .

Çok sayıda ABD’li yetkili, Amerikan seçimleri konusunda kamuoyunu etkilemek amacıyla Rusya’yı uzun süredir bilgisayar korsanları kullanmak ve çevrimiçi “propaganda” kampanyaları yürütmekle suçluyor . Moskova, bu iddiaları temelsiz veya abartılı olduğunu iddia ederek şiddetle reddetti. 

Putin ayrıca Moskova ve Washington’un , denizdeki olayları azaltmak için adımlar atan 1972 ABD-Sovyet paktına benzer şekilde “bilgi alanındaki olayların” önlenmesine yönelik ikili bir anlaşma imzalayarak dijital alanda çatışmalardan kaçınmaları gerektiğini söyledi .

Putin , bu önlemlerin “devletlerimiz arasında güven oluşturmayı” amaçladığını belirterek, bilgi güvenliği konusunda “üst düzey” diyaloğun yeniden başlamasının her iki ülkeye de karşılıklı fayda sağlayacağını ekledi .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar