Salı, Nisan 30, 2024

Son Haberler

İlgili Yazılar

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Erakçi: ABD ilk adımı atmalı

Tesnim haber ajansına göre, Seyyid Abbas Erakçi, İran İslam Cumhuriyeti’nin temel taleplerini yerine getirmeden, kesinlikle yeni bir uzlaşıyı kabul etmeyeceklerini belirterek, önce ABD’nin ilk adımı atması ve tüm yaptırımları kaldırması gerektiğini söyledi.

Erakçi, “İran İslam Cumhuriyeti, kriterlerine ve ilkelerine riayet edilmiş bir anlaşma arıyor ve bu yönde ne acelesi var ne de vakit kaybediyor” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı, Viyana görüşmelerinde 4+1 ülkelerinin tutumlarıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “Doğal olarak ülkelerin kendi tutumları  var ve bu yüzden müzakereler şekilleniyor ve devam ediyor ve herkesin amacı bu müzakerelerde görüşleri ve tutumları birbirine yaklaştırmaktır.”

“Kişisel olarak nihai sonuca bu hafta ulaşılabileceğini düşünmüyorum” diyen Erakçi, görüşmelerin sonucunun en az bir kez daha başkentlere iletilmesi gerektiğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Çin’in Viyana merkezli uluslararası kuruluşların daimi temsilcisi Wang Kan Cumartesi günü verdiği bir röportajda, yaptırımların kaldırılmasının nükleer anlaşmayla ilgili herhangi bir anlaşmanın anahtarı olduğunu söyledi./

Popüler Yazılar